We zijn over!

Op zaterdag 4 december is het zover: onze tweede sprong in het diepe van de Atlantische Oceaan. We maakten er een filmpje van in plaats van een verslag.

“Land in zicht!” Joost springt op van de kuipbank en tuurt tegen de zon in. Het is dan begin middag op woensdag 8 december. Uiteindelijk komen we om bijna middernacht aan in Arrecife, Lanzarote. We wilden graag voor anker gaan bij het eilandje La Graciosa, maar besluiten dit uiteindelijk niet te doen vanwege de weersverwachting met harde wind.
Dank aan Lowik voor het voorzien in de uitgebreide weersinformatie onderweg! En ook dank aan iedereen die ons onderweg een berichtje stuurde. Vooral tijdens de eerste dagen met meer wind en golven was dit een welkome afleiding.

Wat statistieken voor de liefhebber

 • Afgelegde afstand: 630 NM
 • Duur: 112,5 uur
 • Gemiddelde snelheid: 5,6 knopen
 • Maximale snelheid: 11,4 knopen
 • Gespotte orka’s: 0
 • Gespotte dolfijnen: heel veel
 • Aantal gijpen: 2 keer
 • Aantal overstag: 0 keer

10 reacties

 1. Joost en Marrit,
  Wat een heerlijk gevoel moet dat zijn om het eerste eiland
  van uit het noorden aan te lopen.
  Voor dit soort tochten is de boot ook gebouwd.
  Gaan jullie alle eilanden verkennen?
  Recht zo die gaat,
  Jack Th.

  1. Ja, een goed gevoel gaf het zeker! Of we alle eilanden gaan zien dat weet ik niet. Best kans dat we Fuerteventura en Tenerife overslaan. Maar La Gomera willen we in ieder geval zien. En op Gran Canaria hopen we de kuip en achteronder te kunnen ontroesten.

 2. We zijn trots dat jullie al verder met je zeilcarrière zijn dan wij: vijf dagen aaneen op zee, zover zijn wij nog niet gekomen. Deze zomer moeten we dan maar een flinke inhaalslag maken 🙂 Veel plezier op de Canaries!
  Heit

  1. Als je het land achter je steeds kleiner ziet worden en weet dat je pas na een kleine week pas weer nieuw land ziet, dan voel je je wel echt op jezelf aangewezen. Ongeveer twee keer per dag hebben we nog een andere boot gezien. We hebben een paar berichten gehad en ook een paar pas toen we er al waren, maar het is toch leuk dat dat kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *