Schip

Awa is een Rekere 36 gebouwd in 1990. Dit is een klassiek toerschip naar het ontwerp van de Nederlandse jachtontwerper Dick Zaal. Ze heeft een s-spant romp met lange kiel.

Specificaties
Lengte: 11,2 m
Breedte: 3,6 m
Diepgang: 1,7 m
Doorvaarthoogte: 17,5 m
Materiaal: staal
Waterverplaatsing: 12 ton
Zeilen: grootzeil, genua 115%, kotterfok en een gennaker
Diesel: 300 liter + 35 liter dagtank
Water: 150 liter

Dwarsdoorsnede Rekere 36

We kochten Awa (toen nog Jalohami) in de winter van 2018 – 2019 van de eerste eigenaar in Zeeland. Die zomer zeilden we haar met Joost zijn neef naar de Engelse Oostkust. Op de River Orwell werd ze tot Awa gedoopt.

Waar komt de naam Awa vandaan?
Daarvoor moet je eigenlijk eerst weten waar de typenaam van de boot vandaan komt. De Rekere is een riviertje dat tot de 11e eeuw door Noord Holland stroomde. Awa betekent rivier, maar dan in het Maori. Volgens de mythologie van de Maori hebben zij Nieuw Zeeland ontdekt, per boot, dus dat spreekt tot de verbeelding. Daarnaast is Awa ook een meisjesnaam, wat vrije vogel betekent. En in het Papiaments betekent het water.

Na onze vakantie gingen we niet terug naar Zeeland, maar legden we Awa in Scheveningen. In Scheveningen zijn we begonnen Awa voor te bereiden op ons grote avontuur. Nieuwsgierig wat we allemaal gedaan hebben?