Afscheidstour

“Waar gaan jullie als eerste heen?”, vraagt bijna iedereen. “Naar IJmuiden! Of eigenlijk, net iets verder: Zijkanaal C.”, is ons vaste antwoord. “Daar gaan we gedag zeggen tegen vrienden in Haarlem en Zaandam.” We staan op het Zuiderstrand van Scheveningen om afscheid te nemen. Het is nog rustig op het strand, want het is de eerste zonnige dag in weken én de wind is nog een tikkie fris. Maar vlak achter de blokken van het havenhoofd is het heerlijk! De barbecue staat aan, we drinken afscheids-mojito’s en bijna al onze Scheveningse vrienden zijn gekomen.

Na een tijdje neemt Teun het woord: “Ja jongens, dan is het nu toch echt tijd om afscheid van jullie te nemen. Ik ben blij dat ik jullie van de week nog even heb gebeld om een aantal cadeau ideeën bij jullie te polsen. De meeste dingen hebben jullie óf zelf al gekocht óf nemen jullie toch liever niet mee. Jullie blijken veel te goed voorbereid!” Wij kijken elkaar aan en denken aan al die dingen die nog op de to do lijst staan. “Maar”, gaat Teun verder, “om ons niet te vergeten hebben we een speciale verjaardagskalender gemaakt.” Hij overhandigt ons een zojuist in elkaar geknutselde kalender met foto’s en teksten. Die hangen we zeker op! Daarnaast krijgen we een goed gevuld spaarvarkentje voor noodgevallen én een gameboy voor als we elkaar zat zijn. Een betere aanvulling op onze voorbereidingen konden we ons niet wensen! Met een kampvuur en zeevonk in de branding sluiten we de avond af. Wat een perfecte aftrap van onze afscheidstour.

Door de corona maatregelen zit een groot afscheidsfeest er niet in. Daarom nemen we afscheid van vrienden en familie in etappes. Nadat we afscheid hebben genomen in Haarlem, gaan we door naar Amsterdam, Lelystad en de Friese IJsselmeerkust. We gooien los in Scheveningen zodra we er ons klaar voor voelen. In ieder geval krijgen we het laatste weekend van juni beide onze tweede vaccinatie in Friesland. Daarna zetten we koers naar Schotland is het plan. Als de AIS aangesloten is, zijn we voor iedereen te lokaliseren onder onze scheepsnaam: Awa. Dus houd ons in de gaten!

3 reacties

  1. Wij wensen jullie een geweldige ervaring toe om dit met z’n tweetjes te beleven. We gaan jullie volgen. Behouden vaart! xxx :))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *