Verrassend Cabo Verde

Dit keer een gesproken flessenpost over onze overtocht van Gambia naar Kaapverdië. Klik op play in het filmpje hieronder om ons verhaal te horen. Het klopt dat je geen bewegend beeld ziet.Statistieken
Afgelegde afstand Gambia – Kaapverdië: 468,7 NM
Vaartijd: 4 dagen en 3 nachten
Aantal keer overgegeven: Joost 1 keer (zeeziek) en Marrit 2 keer (buikgriep)
Bezochte eilanden Kaapverdië: 5 (Sal, Boa Vista, Sal Rei, Saõ Vicente, Santo Antaõ)

9 reacties

 1. Leuk verhaal! We volgen jullie met hele grote interesse! Ik vind het gesproken leuk klinken! Als ik een vraag mag stellen: hebben jullie bewust Senegal overgeslagen? En zouden jullie Gambia niet aanraden vanwege het gedoe met iedereen die iets van je wil?
  Groet, Antoinette van de Vento (NLse boot maar Duitse vlag op MarineTraffic…, we kennen de Inuk uit la Gomera)

  1. Ha Antoinette, wat grappig: volgers die we niet persoonlijk kennen. We wilden in West Afrika één land aan doen en kozen voor Gambia vanwege de taal. Het was heel leuk dat we zo makkelijk contact met de lokale mensen konden maken. In het Frans hadden wij ons een stuk minder makkelijk gered. Van andere zeilers (Franstalige Belgen) hoorden we dat zij in Senegal een hele goede ervaring hebben gehad en de mensen in Gambia wat opdringeriger vonden dan daar. Ik denk dat het belangrijk is dat je je erop instelt dat mensen iets van je willen, ze zijn daarin heel direct. Wij waren daar misschien niet goed genoeg op voorbereid. Ondanks dat, hadden we het niet willen missen. De natuur en cultuur is er zo anders dan in andere gebieden waar we naartoe willen.

 2. Leuke afwisseling, deze ingesproken post. Gelukkig ook veel plaatjes erbij: Prachtig die krater! Verse boodschappen was geen probleem zo te zien.
  Kapper uit Mindelo bezocht Joost? Je kunt er weer tegen op zee! En Marrit met haar rode Stklaassokken in de nieuwe schoenen. Lopen ze lekker?

  1. Klopt. Nu hopen dat de verse boodschappen het even volhouden in hun netjes en kratjes! Joost heeft innig geknuffeld met zijn tondeuse en ik huppelde door de kraters met mijn nieuwe schoenen. En de sokken inderdaad, die blijven fantastisch. De volgende dag dus alleen moeite met elk trappetje en afstapje alleen.

 3. Hoi!
  Wat ontzettend leuk dat jullie je flessenpost samen vertellen! Het is, alsof jullie bij ons aan de tafel zitten en ons helemaal op de hoogte houden. Jammer alleen, dat we niks terug kunnen zeggen!
  Behouden vaart en kom goed in Brazilie aan!
  Knuffel Vera en Henk

 4. Leuk om jullie weer te horen. De laatste keer was in de tuin bij de ouders van Marrit. Goede reis op weg naar Brazilië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *