Makkelijke vega wraps

Het favoriete gerecht aan boord van Joost. Zowel om het te maken, als om het op te eten. En het grote voordeel: er zitten bijna alleen maar lang houdbare ingrediënten in en het is ook nog eens zo klaar.

Ingrediënten

  • 1 pak wraps
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blikje mais
  • 1 blik linzen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eetlepels komijn
  • 1 eetlepel (gerookte) paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder

Bereiding

  1. Snipper de ui, pers de knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes.
  2. Fruit de ui en knoflook en voeg niet veel later de paprika toe. Bak deze even kort aan.
  3. Laat de kidneybonen, mais en linzen uitlekken in een zeef, spoel ze af en voeg toe.
  4. Draai het vuur laag en voeg ook de tomatenblokjes toe.
  5. Terwijl alles langzaam opwarmt, voeg je de kruiden toe.
  6. Saus warm? Opdienen maar! De wraps kan je even opwarmen, maar wij eten ze meestal gewoon koud.

Om de wraps nog lekkerder te maken, gebruikt Joost vaak de volgende specials:

  • crème fraîche (of roomkaas)
  • zelfgemaakte guacemole
  • tortillachips (verkruimeld)
  • gerapste kaas

Eet smakelijk!