Oesterzwarma

Oesterzwarma

Onze nieuwe favoriet in de categorie “lekkere vette hap”, maar dan behoorlijk gezond en ook nog eens vegetarisch. Ik maakte het kruidenmengsel en de knoflooksaus zelf, want dit hadden we niet aan boord. En eerlijk gezegd was dat zo klaar. Bovendien smaakte alles daardoor misschien nog wel lekkerder. Zo maak je het:

Ingrediënten

  • 450 gram oesterzwammen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olie om in te bakken
  • 4 à 6 pita broodjes

Voor de shoarmakruiden:

  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kerrie
  • 1,5 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • 3 theelepels (gerookte) paprikapoeder
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel zout

Voor de knoflooksaus:

  • 5 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • citroensap
  • zout en peper

Bereiding

  1. Scheur de oesterzwammen in reepjes.
  2. Vermeng ze met alle kruiden en twee eetlepels olie. Mix alles goed en laat dit vervolgens een half uur staan.
  3. Snipper de ui en pers het teentje knoflook fijn.
  4. Ondertussen maak je de knoflooksaus.
    1. Roer de yoghurt met de mayonaise los.
    2. Pers de knoflook en voeg dit toe aan het yoghurtmengsel met het citroensap.
    3. Voeg tot slot nog wat zout en peper toe naar smaak.
  5. Fruit de ui met de knoflook in een beetje olie.
  6. Voeg de oesterzwammen toe en bak op middelmatig vuur. Op die manier kan het vocht uit de paddenstoelen rustig verdampen en worden ze een beetje knapperig.
    Eventueel kan je ze ook in de oven bereiden. Leg ze dan ongeveer 30 minuten op een plaat met bakpapier in een voorverwarmde oven van 175⁰C.
  7. Bak de pitabroodjes in een grillpan, koekenpan, broodrooster of oven af. En vullen maar!

Wij aten de broodjes met een simpele salade van veldsla, tomaat en komkommer. Eet smakelijk!