Het favoriete gerecht aan boord van Joost. Zowel om het te maken, als om het op te eten. En het grote voordeel: er zitten bijna alleen maar lang houdbare ingrediënten in en het is ook nog eens zo klaar.
Ingrediënten
- 1 pak wraps
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 paprika
- 1 blik kidneybonen
- 1 blikje mais
- 1 blik linzen
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 eetlepels komijn
- 1 eetlepel (gerookte) paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder
Bereiding
- Snipper de ui, pers de knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes.
- Fruit de ui en knoflook en voeg niet veel later de paprika toe. Bak deze even kort aan.
- Laat de kidneybonen, mais en linzen uitlekken in een zeef, spoel ze af en voeg toe.
- Draai het vuur laag en voeg ook de tomatenblokjes toe.
- Terwijl alles langzaam opwarmt, voeg je de kruiden toe.
- Saus warm? Opdienen maar! De wraps kan je even opwarmen, maar wij eten ze meestal gewoon koud.
Om de wraps nog lekkerder te maken, gebruikt Joost vaak de volgende specials:
- crème fraîche (of roomkaas)
- zelfgemaakte guacemole
- tortillachips (verkruimeld)
- gerapste kaas
Eet smakelijk!