Citroenlimonade

Citroenlimonade

Frisdrank en sap is niet iets wat we altijd aan boord hebben. Joost drinkt zo af en toe wel eens een colaatje, maar dat is het ook wel ongeveer. Wat we wél bijna altijd hebben is limonade. Voor als we uitgekeken zijn op water, koffie en thee. In Spanje en Portugal is limonade blijkbaar minder populair, want het is nauwelijks te vinden in de supermarkten. Dat bracht ons op het idee het dan maar zelf te maken. En eerlijk gezegd is het hartstikke eenvoudig.

Ingrediënten

Voor ongeveer 550 ml geconcentreerde limonade:

  • 300 ml water
  • 300 ml (!) suiker (dat is iets minder dan 300 gr)
  • 200 ml citroensap

Bereiding

  • Doe de suiker met het water in een pan en breng dit al roerend aan de kook. Ik gebruikte rietsuiker bij gebrek aan kristalsuiker. De limonade krijgt daardoor een bruinige kleur, maar de smaak is er niet minder om.
  • Laat het suikerwater een minuutje zachtjes pruttelen en voeg dan het citroensap toe.
  • Roer dit door en laat de limonade afkoelen.
  • Giet de limonade over in een afsluitbare fles en bewaar in de koelkast.

Tip: leng de limonade aan met bruiswater in plaats van gewoon water. En doe er eventueel wat munt in, een schijfje citroen of ander fruit.

Een tip die we kregen van de Windbreker: bewaar restjes thee in de koelkast en doe hier wat limonade bij. Zo heb je zelfgemaakte ijsthee!